A drónok népszerűsége exponenciálisan nőtt az elmúlt években, és ezzel együtt a drónok kínálata is megnőtt. A pilóta képzettségi szintjétől és követelményeitől függetlenül mindenkinek van megfelelő drón. De ilyen bőség mellett könnyen elárasztja a rendelkezésre álló információk és lehetőségek mennyisége. Drón vásárlása előtt tanácsos megismerkedni azokkal a funkciókkal és utasításokkal, amelyeket pilótaként be kell tartania.

Ha úgy döntött, hogy megvásárolja első drónját, de nem tudja, hol kezdje, és melyik a legmegfelelőbb az Ön számára, olvassa el a drón rajongóinak szóló vásárlási útmutatónkat. A cikk végén talál néhány kezdőknek megfelelő modellt a Multimago áruházból.

Mi a drón?

A drón egyfajta pilóta nélküli repülőgép a fedélzetén. Ezt a repülőgépet a földről, rádiókapcsolattal, távirányítóval irányítják. A drónokat gyerekcipőjükben kizárólag katonai területen használták, de alkalmazhatóságuk lehetővé tette, hogy a lakossági piacra terjeszkedjenek. Egyes drónok automatikus irányítórendszerrel rendelkeznek, így egyáltalán nincs szükségük pilótára, és a csúcstechnológiás iparágak részét képezik.

Így a kém- és felderítő küldetésekből a drónok mostantól online tartalmak létrehozására vagy játékként is használhatók.

A drón vásárlásának okai

Ha még soha nem látott drónt, akkor nehéznek találhatja azokat a helyzeteket, amelyekben egy drón hasznos lehet.

Új és elképesztő perspektíva a képekhez, egyedi tartalom a közösségi hálózatokhoz, csatlakozás egy új közösséghez, képességek fejlesztése saját vállalkozása számára… mondjuk? Megnyitottunk egy listát, amelyen 7 indok van a drón vásárlása mellett, amelyre a drónok használata nincs korlátozva.

Nehéz drónnal repülni?

A rövid válasz: nem, nem nehéz drónt reptetni. Fontos megjegyezni, hogy ennek a készségnek a megtanulása egy folyamat, mivel nem tudhatja hogyan kell drónt vezetni, mielőtt elkezdené a gyakorlást. A drón eleinte lezuhanhat, és a rögzített fotók és videók nem úgy néznek ki, ahogy elképzelted, mert nem tudod tökéletesen elsajátítani a drón helyzetét. A Multimago üzletben (https://multimago.hu/shop/) tökéletes drónjaink vannak kezdőknek (legyenek gyerekek), de olyan pillanatra is találhatsz drónokat, amikor már készen állsz, hogy többet fektess ebbe a szenvedélybe. Fontos, hogy felismerje azokat a gyengeségeket, amelyeken javíthat, és dolgozzon ezeken a problémákon minden egyes repülés során.

Milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy drónnak?

Az 5. cikkben, amit tudnia kell drón vásárlása előtt beszélünk azokról a specifikációkról, amelyeket követnie kell, ha ilyen kütyüt szeretne, az igényeitől és tapasztalataitól függően. A drón legfontosabb jellemzői:

 • Optimális üzemidő. Ha egyszer felküldted a drónt a levegőbe, akkor ott akarsz maradni egy darabig, nem igaz? A kütyünek optimális működési idővel kell rendelkeznie, pontosabban az akkumulátor élettartama elegendő ahhoz, hogy tetszőlegesen repülhessen. Átlagosan egy drón repülési ideje körülbelül 15-20 perc, de a Hubsan Zino PRO Plus akár 43 percig repülhet, és vissza tér hozzád, ha az akkumulátor kevés erőforrással rendelkezik.
 • Kivehető akkumulátor. A drónok korlátozott repülési idővel rendelkeznek, mint fentebb említettük, de ez nem jelenti azt, hogy be kell fejeznie a repülést. A drónok túlnyomó többsége cserélhető elemekkel rendelkezik, de külön kell vásárolnia tartalék elemeket, amelyeket magánál tarthat. Győződjön meg arról, hogy az akkumulátor kompatibilis a drónjával.
 • Hatótávolság. Fontos figyelembe venni a drón maximális hatótávolságát, mert ez határozza meg, hogy egy drón milyen messze repülhet öntől. Attól függően, hogy miért vásárol drónt, a hatótávolság meghatározó tényező lehet a modell kiválasztásánál.
 • Érzékelők. Akadályérzékelők, infravörös érzékelők, helymeghatározó szenzorok – ez csak néhány lehetséges jellemzője a drónnak. Nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az érzékelők fontosak a csúcstechnológiás élményhez és a drón jó állapotának megőrzéséhez.
 • 4K Fotó/Videó Kamera. A drónok által nyújtott fotók és videók perspektívája elképesztő, de a kamera minősége létfontosságú, ha minőségi online tartalmat szeretne készíteni, és nem csak a drón helyzetéből nézni a tájat.
 • GPS. A GPS funkció segítségével a drón egy gombnyomással visszatérhet a felszállási ponthoz. A drón visszatér oda, ahonnan felszállt, és amikor elveszíti a jelét (hatótávolságon kívül), vagy ha az akkumulátor töltöttsége alacsony.

Néhány tökéletes modell kezdőknek:

 1. Magic Speed ​​X52HD drón 720p WIFI kamerával, 20 perces repülés, Magasság fenntartása, Automatikus visszatérés
 2. ZLRC SG106 Drón, 4K és 720p Széles Látószögű Duál Kamera, Mozdulat Felismerő Fotó és Videó vezérléséhez, Repülési idő autonómiája 22 perc
 3. E88 Drón, 4K Kamera, Repülési idő autonómiája 12 perc 100m, Összecsukható, Hordozó táska
 4. SJY 008 Drón, Gesztus vezérléssel, Ütközésgátlóval, Infravörös érzékelővel
 5. Yuxiang A19 Drón, 4K+ 480p Duál Kamera, Összecsukható Karok, Optikai Helymeghatározás, Visszatérés egy Gombnyomással, 17 percig tartó Akumulátor

A drónok iránti szenvedély nem azt jelenti, hogy nagy költségvetésre vagy tapasztalatra és technikai tudásra van szükség, mielőtt magának egy drónt vásárolna. Elég az alapinformációkkal megismerkedni, a legfontosabb funkciókkal és megtalálni a vágyainak, igényeinek megfelelő drónt, kezdőknek. A drónokkal kapcsolatos további részletekért keresse fel blogoldalunkat, és ha kérdése van, állunk rendelkezésére a chat ablakban, a contact@multimago.ro e-mail címen vagy a kapcsolatfelvételi oldalon.

Szólj hozzá

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

Alătură-te listei de așteptare Te vom informa când produsul revine în stoc. Te rugam introdu o adresă de email validă.
X