A drónok kezdenek egyre népszerűbbek lenni a kütyürajongók körében. Mivel a nagyközönség számára hozzáférhetővé váltak, és már nem kizárólag a katonaságnak szentelik őket, jelentősen megnőtt irántuk az érdeklődés. Ha pedig drón vásárlásán gondolkodik (vagy esetleg már megtette), akkor normális, ha minden információt szeretne elolvasni a drónokról: a rendelkezésre álló modellekről, áttekintésekről, jogszabályokról és érdekességekről. Drónvásárlási útmutatónkat is hasznosnak találhatja.

Ez a szócikk ez utóbbiról – a drónokkal kapcsolatos érdekességekről – szól.

A drónok egyes országokban be vannak tiltva

Az a tény, hogy több államban nem lehet drónt használni, nem csak a vita kedvéért fontos, hanem különösen akkor, ha ezekbe az államokba szeretne utazni, és magával vinni a drónt. Egyiptom, Marokkó, Tunézia, Észak-Korea és Nicaragua csak néhány ország, amelyek nem engedélyezik a drónok használatát. Egyes államok tiltják a kereskedelmüket és a birtoklását is.

A legkisebb drón a világon

Cea mai mică dronă măsoară 2,2 x 2,2 cm și cântărește 7 grame. SKEYE Pico 

A legkisebb drón mérete 2,2 x 2,2 cm, súlya pedig 7 gramm. A SKEYE Pico Drónt fedobva a levegőbe a beindításhoz, majd a hozzá tartozó távirányítóval vezérelhető. A repülési idő a drón méretének megfelelő: mindössze 7-8 perc.

Az első drónokat Izráelbe gyártották

Az Israel Aerospace Industries gyártotta a világ első katonai célú drónjait, és Izrael jelenleg az egyik legnagyobb dróngyártó és -exportőr.

Az Amazon drónos szállítási szolgáltatást fejleszt

Az Amazon saját drónszállítási programján dolgozik. A program neve Prime Air, és célja a legfeljebb 2,25 kg tömegű csomagok kiosztása a felhelyezéstől számított kevesebb mint 30 perc alatt. rendelés. A szolgáltatás több megfontolás miatt még nem elérhető, a legfontosabbak a jogalkotási szempontok.

A drónok hasznosak a természeti katasztrófák ellen

Humanitárius válságok esetén, amelyeket gyakran természeti katasztrófák, például árvizek vagy növénytüzek okoznak, a drónok hasznosak, mert élelmiszert, vizet és más létfontosságú dolgokat szállíthatnak az elszigetelt túlélők számára. Természetesen ezeket a tevékenységeket csak a hatóságok végzik, az igény és a kár felmérése és az esemény dokumentálása érdekében. Egy 2021-es tanulmány a drónok képességeit, teljesítményét és korlátait vizsgálja humanitárius válságok esetén.

A drónokat a mezőgazdaságban is használják

A mezőgazdaság olyan iparág, amely egyre inkább profitál a pilóta nélküli repülőgépekből, egyre több technológiát és eszközt integrálva a legvirágzóbb termés elérése érdekében. A nagy gazdaságok ma már drónokat használnak termésfelügyeletre, öntözésre, gyomirtó szerekre és célzott terméstrágyázásra. Ezek a technikák lehetővé teszik a költségek ellenőrzését, az emberi erőforrások védelmét és az időmegtakarítást.

Az AEÁ rekordszámú regisztrált drónnal rendelkezik

Az Egyesült Államokban több mint 854 000 drón van regisztrálva a Szövetségi Légiközlekedési Hivatalnál. Az AEÁ-ban azonban a dróntulajdonosok a lakosság 8%-át teszik ki.

A drónok szenvedélyes szakemberek és amatőrök növekvő közösségét gyűjtik össze, és ha megnézzük a felhasználásukat, könnyen megérthetjük, miért becsülik meg őket annyira. Ha még mindig bizonytalan, 7 okot adunk a drón vásárlására.

Alătură-te listei de așteptare Te vom informa când produsul revine în stoc. Te rugam introdu o adresă de email validă.
X