A drónok lenyűgöző kütyük, amelyek vezetése lehet pihentető vagy tele adrenalinnal, amelyek segítségével beléphetsz a rajongók közösségébe, vagy új vállalkozást alakíthatsz ki.

Ha kezdő vagy a drónreptetésben, fontos, hogy a lehető legkorábban megismerkedjen e terület egyes aspektusaival. Összeállítottunk egy listát 5 dologból, amit tudnia kell, ha drónt szeretne vásárolni, és nem tudja, hol kezdje.

Íme néhány dolog, amit figyelembe kell venned drón vásárlása előtt:

Minden megvásárolt drónt regisztrálni kell

A drónokat súlyuk szerint osztályozzák, és 4 kategóriába sorolhatók: <250 g, <500 g, <2 kg, <25 kg. Ezek a kategóriák határozzák meg, hogy milyen feltételek mellett használhat drónt. A 250 g-nál nehezebb drónokhoz szükséges a pilóta bizonyítvány megszerzése. Ezt a tanúsítványt online letett vizsga után szereztheti meg. A drónok regisztrációja ingyenes, online történik, majd utána kapsz egy azonosító kódot, amit kötelező feltüntetned a drónon.

Ismerned kell a törvényt

A drónt a maximális biztonság körülményei között és a törvényi előírásoknak megfelelően kell vezetni. A repülés sajátosságaitól, de az átrepülés során felmerülő kockázatoktól függően a drónrepüléseket 3 kategóriába sorolják: Nyílt, Specifikus és Tanúsított.

Specifikációk, amelyekre figyelni kell, ha drónt keresünk:

  • Súly. Jogi szempontból a drónokat súlyuk szerint kategorizálják, ez szabja meg a repülési feltételeket és a szükséges dokumentációt a pilóta számára. A 250 g-nál kisebb tömegű drónok a legnépszerűbbek, mivel mentesülnek a legtöbb jogi szankció alól, így ideálisak szabadidős repülésekhez.
  • Akkumulátor autonómia. A repülési idő az akkumulátor élettartamától függ. Tehát ez egy nagyon fontos szempont, amelyet figyelembe kell venni, ha drónt szeretne vásárolni. Természetesen mindig jó ötlet, ha van nálad néhány tartalék akkumulátor. Drona Hubsan Zino PRO Plus 43 perc repülési idővel rendelkezik, ami kiváló idő az általános átlaghoz képest, ami körülbelül 20 perc.
  • Hatótávolság. A hatótávolság az a lineáris méterben mért terület, amelyen a drón fenntartja rádiókapcsolatát a vezérlővel. Ha a drón repülés közben hatótávolságon kívülre kerül, akkor vagy visszatér a felhasználóhoz, vagy a helyszínen repül, hogy legyen ideje újra belépni a hatótávolságba.
  • Különbző funkciók. Attól függően, hogy milyen célból vásárolta meg a drónt, bizonyos funkciókkal vagy jellemzőkkel kell rendelkeznie. A kivételes fotó-videó anyagokhoz elengedhetetlen egy 4k kamerás drón, de fontos, hogy legyen 3 tengelyes gimbal vagy dupla kamera. A gyorsasági versenyek iránt érdeklődők, GPS-szel és akadályérzékelővel felszerelt gyors drónt választanak.

Gondolja át, miért vásárolja meg a drónt – szórakozásból, tanulásból, online tartalmakért

Kezdettől fogva határozzon meg legalább egy okot, amiért megveszi a drónt. Összeállítottunk 7 okot, amiért érdemes drónt vásárolni, de sok más felhasználási lehetőséget is találhatsz. Ha kezdettől fogva van legalább egy célod, akkor elkerülheted, hogy néhány használat után feladd. Akár tanulni repülni egy ilyen kütyüvel, akár új tevékenységet szeretne végezni munka után, akár tartalmat szeretne létrehozni a közösségi oldalakon, megtalálja az igényeinek megfelelő specifikációkkal rendelkező drónt.

Fennáll annak a veszélye, hogy a drón lezuhan – különösen, ha kezdő

Gyakran előfordulhatnak balesetek vagy pilótahibák, különösen az elején. A kockázatok minimalizálása érdekében nagyon fontos betartani a drónok repülési szabályait. Érdemes megfontolni egy olyan drón vásárlását is, amelynek értéke egyenesen arányos pilótakészségével. Kezdhet drónnal kedvezményes áron, és csak akkor cserélhetsz drónt, ha készen állsz arra, hogy többet fektess ebbe a szenvedélybe.

Üzletünkben drónok széles választékát találja, és nagyon ihletett választást hozhat, ha a kezdetektől meghatározza a keresett specifikációkat. A fenti tippek betartásával könnyebben megtalálhatja az önnek legmegfelelőbb drónt, de ha kérdése van, bármikor fordulhat hozzánk.

Szólj hozzá

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

Alătură-te listei de așteptare Te vom informa când produsul revine în stoc. Te rugam introdu o adresă de email validă.
X